Lokacija: Setnikarjeva 1, Ljubljana

Telefon: 080 30 09

E-mail: salon@vovko.si

Obratovalni čas: pon-pet: 8.00-16

Natisni karto

OBJAVLJENO: Pet, 20. 04. 2018, 15:41

Kako pred dopustom zavarovati dom

protivlomna vrata

Že vrabci na strehi čivkajo, da so vlomilci najbolj aktivni v času dopustov in počitnic. In ker se približujejo prvomajski prazniki, ko mnogi načrtujete daljši potep ali vsaj kakšen enodnevni izlet, vas želimo opomniti na to, kaj lahko postorite, da se obvarujete pred nepridipravi.

Najpomembneje je, da med vašo odsotnostjo vaš dom ne daje vtisa, da ni nikogar doma. Pogosta napaka, ki jo storijo mnogi je, da ob odhodu od doma povsem zagrnejo okna in spustijo rolete. To je namreč za vlomilce eden glavnih signalov, da je domovanje najverjetneje prazno. Ko se odpravljate od doma, naj torej rolete ostanejo spuščene le na pol, ali pa jih sploh ne spuščajte.

Med vašo odsotnostjo je priporočljivo, da nekdo, ki mu zaupate, vaš dom večkrat obišče. Za nekaj časa naj prižge luč, odpre okna in spremeni položaj rolet. Namesto tega si seveda lahko umislite tudi časovna stikala, ki ob določenih terminih avtomatsko vklopijo luči ali denimo radio.

Strokovnjaki za varnost priporočajo tudi, da o dopustu obvestite čim manj ljudi. Prav tako tega ne razglašajte na družbenih omrežjih, pa tudi na telefonskih odzivnikih ne puščajte sporočila, da vas ni doma, predvsem pa ne, do kdaj vas ne bo doma.

In še nekaj je, na podlagi česar bodo nepridipravi lahko sklepali, da je dom prazen - prepoln poštni nabiralnik. Nanj torej nalepite nalepko z oznako, da ne želite oglasov. Še bolje pa je, da vam ga nekdo redno prazni.

Da boste zares brez skrbi, pa vrednejše predmete in denar pospravite na varno mesto. Sef je v tem primeru najboljša rešitev.

Pred odhodom preglejte hišo ali stanovanje in poskrbite za mehansko zaščito oken in vrat. Pri daljši odsotnosti pa razmislite tudi o vgradnji alarmnega sistema, ki ga vsaj za čas odsotnosti povežite z dežurnim centrom lokalnega podjetja, ki se ukvarja z varovanjem lastnine.

Pa lepe prvomajske počitnice vam želimo!

Ekipa Vovko
 

Zaznan Android Stock brskalnik

Brskalnik, ki ga uporabljate ne podpira široke palete možnosti, ki jo nudijo zimzeleni brskalniki (brskalniki, ki so redno posodobljeni). Zaradi zagotavljanja najboljše izkušnje vam svetujemo, da si namestite katerega od zimzelenih brskalnikov za mobilne naprave. Najboljša alternativa vašemu brskalniku je:

Zaupajte strokovnjakom - Izberite Vovko.