Lokacija: Setnikarjeva 1, Ljubljana

Telefon: 080 30 09

E-mail: salon@vovko.si

Obratovalni čas: pon-pet: 8.00-16

Natisni karto

OBJAVLJENO: Tor, 20. 12. 2016, 14:03

Z vrati, ki dobro tesnijo, bo dom še toplejši

protivlomna vrata

Pozimi, ko je zunaj hud mraz, nam toplota doma pomeni še toliko več. A da je dom prijetno topel, ga je treba izdatno ogrevati. V to je seveda treba vložiti precej truda, predvsem pa so s trem povezani visoki stroški. Da pa vas ogrevanje ne bi premočno udarilo po denarnici, lahko poskrbite na najrazličnejše načine. Eden glavnih je zagotovitev dobrega tesnjenja vaših vrat in oken.

Svetujemo vam torej, da preverite, kako tesnijo vaša vrata in okna. Če pri pregledu opazite kakršnekoli špranje, je to znak za ukrepanje. Prav špranje so namreč znak slabega tesnjenja, to pa je eden glavnih krivcev za velike energijske izgube. Te se po raziskavah sodeč v hladnih mesecih gibljejo med 20 in 30 odstotki.

Da bi se energijskim izgubam izognili oziroma jih karseda zmanjšali, lahko veliko storimo sami. Če ne drugače, lahko kupimo dodatna tesnila, ki jih prilepimo ali privijačimo na vrata. Talna tesnila, ki se privijačijo, imajo kar nekaj prednosti. Ko se vrata zaprejo, se ta ponavadi avtomatsko spustijo, med odpiranjem pa so dvignjena, da ne drsajo po tleh.

Zelo pomemben dejavnik toplotne izolativnosti vrat pa je tudi ustrezna nastavitev vrat. Če so vrata pravilno nastavljena, in če pravilno nalegajo, potem bo tesnjenje bistveno boljše. Svetujemo vam torej, da preverite, kdaj ste vaša vrata nazadnje nastavili in da nastavitev ponovite, če je od zadnje nastavitve že več kot leto dni.

Svetujemo pa vam, da dobro preverite tudi ključavnico. Če je ta dotrajana in vrat ne zaklepa dobro, se bodo ob vratih pojavile špranje in toplota bo uhajala.

Za vrata, ki jih zelo pogosto odpirate, pa je priporočljiva tudi namestitev samozapirala. To bo poskrbelo, da vrata ne bodo po nepotrebnem ostala odprta.

Sicer pa so protivlomna vrata Vovko zaradi svoje kakovostne sestave že sama po sebi izjemno toplotno izolativna. Odlično preprečujejo toplotne izgube, preprečijo pa tudi vdor hladnega zraka in so povrhu še prepreka za neprijetne vonjave s hodnika. Test toplotne izolativnosti protivlomnih vrat Vovko je opravljen v skladu s standardom UNI EN 10077-1/1/1007-2. Z vsemi ostalimi lastnostmi vrat se lahko seznanite na naši strani www.protivlomna-vrata.com. Ostale artikle iz naše ponudbe pa si lahko ogledate na www.vovko.si.

V kolikor bi torej želeli ponovno nastaviti vrata, da bodo bolje tesnila, nas pokličite na brezplačno številko 080 30 09. Naša servisna služba vam bo z veseljem priskočila na pomoč.

Naj bo vaš dom to zimo topel kot še nikoli!
Ekipa Vovko
 

Zaznan Android Stock brskalnik

Brskalnik, ki ga uporabljate ne podpira široke palete možnosti, ki jo nudijo zimzeleni brskalniki (brskalniki, ki so redno posodobljeni). Zaradi zagotavljanja najboljše izkušnje vam svetujemo, da si namestite katerega od zimzelenih brskalnikov za mobilne naprave. Najboljša alternativa vašemu brskalniku je:

Zaupajte strokovnjakom - Izberite Vovko.