Lokacija: Setnikarjeva 1, Ljubljana

Telefon: 080 30 09

E-mail: salon@vovko.si

Obratovalni čas: pon-pet: 8.00-16

Natisni karto

OBJAVLJENO: Pet, 08. 09. 2017, 13:29

Razmislek pred izbiro in nakupom sefa

protivlomna vrata

Razmislite, kaj boste hranili v sefu
Ljudje v sefih hranijo najrazličnejše stvari, denimo denar, delnice, pogodbe, dokumente, pa nakit, ključe, računalnike in orožje. In od vsebine, ki jo boste hranili v sefu, je seveda odvisna velikost in vrsta sefa. Na voljo so namreč sefi najrazličnejših velikosti in z raznolikimi lastnostmi, lahko so ognjevarni in vodoodporni.

Izberite prostor za namestitev sefa
Sefa verjetno ne boste namestili nekam, kjer bo zelo 'na očeh'. Če bo sef nameščen v pohištvo (v predal, omaro) preverite, ali je polica, na kateri bo stal, dovolj trdna. Če boste sef usidrali v tla, morajo biti ta dovolj trdna. Prav tako mora biti dovolj debel zid v primeru, da boste sef vgradili v steno.

Velikost sefa
Že uvodoma smo omenili, da je velikost sefa odvisna od tistega, kar nameravate hraniti v njem. Vendar pa pri izbiri pomislite tudi na to, da boste že v bližnji prihodnosti morda potrebovali več prostora za shranjevanje dragocenosti. Razmislite torej o nekoliko večjem sefu kot ste si ga zamislili prvotno.

Dostava sefa
V primeru, da ste se odločili za nakup velikega sefa, boste morali na dan dostave premisliti o marsičem. Je zagotovljeno parkirno mesto? V katero nadstropje boste odnesli sef? Preverite, ali v objektu obstaja dvigalo. Preverite tudi nosilnost dvigala. Kaja pa vrata? Preveriti njihovo širino in višino, da boste sef lahko nemoteno prinesli v izbrani prostor.

Zaklepanje in odklepanje sefa
Na voljo sta dve možnosti, mehansko odklepanje na ključ ali elektronsko odklepanje na kodo. Pri odklepanju na kodo ni skrbi, da bi jo našel morebiten vlomilec. Na žalost pa obstaja možnost da kodo pozabite, zato poskrbite da si jo boste dobro zapomnili.

Zavarovanje sefa
Pri večini sefov je možno, da jih povežete z alarmno napravo. Če boste v sefu hranili kaj izjemno dragocenega ali zaupnega, pa velja razmisliti o zavarovanju vsebine sefa pri zavarovalnici. Ta bo določila pogoje, ki jih mora sef izpolnjevati (pridobljeni certifikati in opravljeni testi), da lahko vsebino zavaruje do določene vsote.

Sefe iz naše ponudbe pa lahko najdete predstavljene na naši spletni strani.

Ekipa Vovko

Zaznan Android Stock brskalnik

Brskalnik, ki ga uporabljate ne podpira široke palete možnosti, ki jo nudijo zimzeleni brskalniki (brskalniki, ki so redno posodobljeni). Zaradi zagotavljanja najboljše izkušnje vam svetujemo, da si namestite katerega od zimzelenih brskalnikov za mobilne naprave. Najboljša alternativa vašemu brskalniku je:

Zaupajte strokovnjakom - Izberite Vovko.