Lokacija: Setnikarjeva 1, Ljubljana

Telefon: 080 30 09

E-mail: salon@vovko.si

Obratovalni čas: pon-pet: 8.00-16

Natisni karto

OBJAVLJENO: Pet, 17. 02. 2017, 15:17

Sistemi zaklepanja za enostavnejši vsakdan

protivlomna vrata

Gredo zajetni šopi ključev tudi vam na živce? Se pogosto jezite, kadar morate na hitro najti pravi ključ za vhodna, stranska, kletna ali garažna vrata? Če je odgovor da, je sistem zaklepanja prava rešitev za vas. Močno bo namreč poenostavil vaše življenje, saj boste imeli lahko le en sam ključ. S tem ključem boste lahko odpirali vsa vrata vašega doma, na šop ključev pa boste lahko preprosto pozabili.

Sistemi zaklepanja so sicer med seboj različni. Vsak ima svoje specifične lastnosti in prednosti, zato je dobro, da jih pred nakupom poznate. Le tako se boste lahko izbrali takšnega, ki bo najbolj v skladu z vašimi potrebam.

Pri mehanskih sistemih zaklepanja je pomembno, da se za izdelavo sistema uporabijo kvalitetni cilindrični vložki z zaščitenim profilom in varnostno kartico. To pomeni, da lahko dodatne ključe naroči le lastnik sistema, ter le ob predložitvi kartice. Predstavitev takšnih vložkov najdete tukaj, lahko pa obiščete našo spletno stran, si ogledate naš katalog, ali pa nas pokličete na brezplačno številko 080 30 09 in odgovorili bomo na vsa vaša vprašanja.

 

Na voljo so vam štiri različice sistemov zaklepanja. V nadaljevanju podrobneje predstavljamo vsako od njih:

Sistem istega ključa (KA): V vsa vrata, ki jih želite odpirati z istim ključem, vam namestimo identične cilindrične vložke. To pomeni, da z enim ključem lahko odprete glavna vhodna vrata, stranski vhod, garažo, klet in vsa ostala vrata vašega doma. Z enakim cilindričnim vložkom lahko opremite še vikend in druge stanovanjske enote. Rešitev je primerna predvsem za zasebne prostore.

Sistem master ali glavnega ključa (MK): Sistem zaklepanja je sestavljen iz posameznih cilindrov, ki jih odpirajo pripadajoči ključi. Obstaja pa tudi tako imenovani glavni ključ, ki odpira vse cilindrične vložke. Sistem je lahko sestavljen iz najmanj dveh pa do več kot tisoč cilindričnih vložkov. Naj ponazorimo s primerom: Učiteljica v šoli lahko s ključem odpre le svojo učilnico, ravnatelj pa lahko odpre vsa vrata v sistemo. Rešitev je primerna tako za zasebne kot tudi poslovne prostore.

Sistem generalnega ključa (GMK): Sistem generalnega ključa se od sistema master ključa razlikuje v tem, da v sistemu obstajajo ključi, ki odpirajo posamezne sklope cilindričnih vložkov. Naj ponazorimo s primerom: v podjetju lahko vsak zaposleni odpre le vrata svoje pisarne. Vodja vsakega oddelka v podjetju lahko s svojim ključem odpre vrata vseh pisarn v tem oddelku, na primer oddelku nabave. Ne more pa odpreti vrat pisarn drugih oddelkov. Tudi tu obstaja ključ, ki odpre vsa vrata v sistemu, običajno ga ima direktor. Možna je izdelava kombinacije s sistemom centralnega ključa. Rešitev je primerna predvsem za poslovne uporabnike, denimo večje industrijske obrate, bolnišnice, hotele.

Sistem centralnega ključa (CK): Ta sistem je še posebej primeren za večstanovanjske stavbe. V takšnih stavbah imajo stanovalci običajno en ključ za vhodna vrata, drugi ključ za skupne prostore, ter tretji ključ za svoje stanovanje. Sistem pa omogoča namestitev takšne kombinacije cilindričnih vložkov, pri kateri lahko stanovalci z enim ključem odprejo vsa vrata - torej vhodna vrata v stavbo, vrata skupnih prostorov (klet, prostor za smeti, garaža) in seveda tudi vrata svojega stanovanja. Nikakor pa s tem ključem ne morejo odpreti vrat drugih stanovanj v stavbi.

Naj za konec povemo še, da so razen mehanskih, na voljo tudi elektronski sistemi zaklepanja. In v čem je prednost teh? Z njihovo pomočjo imate lahko nadzor nad tem, kaj se dogaja z vašimi vrati. Nadzirate in upravljate lahko pristopne pravice uporabnikov, tako da sami določite kdo in kdaj lahko odpre katera vrata. Več o tem preberite tukaj.


Varno in enostavno zaklepanje vam želi ekipa Vovko!
 

Zaznan Android Stock brskalnik

Brskalnik, ki ga uporabljate ne podpira široke palete možnosti, ki jo nudijo zimzeleni brskalniki (brskalniki, ki so redno posodobljeni). Zaradi zagotavljanja najboljše izkušnje vam svetujemo, da si namestite katerega od zimzelenih brskalnikov za mobilne naprave. Najboljša alternativa vašemu brskalniku je:

Zaupajte strokovnjakom - Izberite Vovko.