Lokacija: Setnikarjeva 1, Ljubljana

Telefon: 080 30 09

E-mail: salon@vovko.si

Obratovalni čas: pon-pet: 8.00-16

Natisni karto

OBJAVLJENO: če, 18. 05. 2017, 16:13

Ključavnica za kolo naj bo karseda kakovostna

protivlomna vrata

Vas že kaj vleče na kolo ali motor? Zagotovo, saj so zadnji dnevi v primerjavi s prvo polovico maja, ki je bila zelo kisla, zdaj že prav prijetno topli. Naj bo kolo ali motor vaš spremljevalec med pomladnimi potepi ali pa le prevozno sredstvo v službo in nazaj domov, pomembno je, da je vedno dobro in varno zaklenjeno.

A če želite, da bo vaše kolo ali motor varen pred spretnimi tatovi, ga morate zaščititi s kakovostno kolesarsko ključavnico. Če je vaš stara ključavnica dotrajana in morda celo poškodovana, je čas, da jo zamenjate. V nasprotnem primeru tvegate, da boste ostali brez prevoznega sredstva. V naša ponudbi ključavnic, ki sega od osnovnih in cenovno ugodnih, pa do takšnih, ki zagotavljajo visoko stopnjo zaščite, boste zagotovo našli kakšno zase.

Prednost ključavnice s številčnico oziroma številčno kodo je ta, da s seboj ni potrebno nositi ključa. Ko greste s kolesom na potep se vam namreč lahko zgodi, da ga izgubite, ali še huje, da vam ga kdo ukrade. Seveda pri tem ne smete pozabiti kombinacije števil, saj je brez nje ne boste mogli odkleniti.

Nasprotno je pri ključavnicah na ključ. Varnostne kode si ni potrebno zapomniti, morate pa skrbno paziti na ključ. Podobno je pri ključavnicah z obešanko, saj imajo tudi te ključ. Je pa prednost obešanke v tem, da jo lahko kadarkoli zamenjate.

Pri klasični ključavnici s številčno kombinacijo lahko izberete takšno, ki zagotavlja le osnovno zaščito, ali pa se odločite za nekoliko bolj kakovostno. Ta ima v notranjosti močnejšo pleteno jekleno žico, ki jo je veliko težje preščipniti s kleščami.

Tudi ključavnice na ključ so različne. Izberete lahko med takšno, ki ima v notranjosti jekleno verigo ali ojačano jekleno žico. Na voljo so tudi ključavnice v obliki lokov, te so že na prvi pogled trdne in varne. Pri tem je seveda pomembna debelina verige oziroma žice in seveda tudi kakovost samega cilindra. Če je veriga debelejša in če ima cilinder več zatičev, je ključavnica varnejša.

Razmislite lahko tudi o kolesarskih lisicah. Te nudijo visoko stopnjo zaščite in so precej odporne na številne pripomočke spretnih kolesarskih tatov. Lastniki motorjev pa lahko uporabite tudi ključavnico za zaklep zavornih diskov. Zlikovci seveda dobro poznajo posamezne vrste ključavnic. Od kraje jih odvrnejo le takšne, ki so že na prvi pogled trdne in odporne.

Ključavnica naj torej ne bo le modni dodatek k vašemu kolesu. Zanjo je vredno odšteti malce več, saj bo le tako kolo še dolgo vaše.

Več informacij o kolesarskih ključavnicah najdete na naši spletni strani.

Pa seveda čim več kolesarite to pomlad!

Ekipa Vovko
 

Zaznan Android Stock brskalnik

Brskalnik, ki ga uporabljate ne podpira široke palete možnosti, ki jo nudijo zimzeleni brskalniki (brskalniki, ki so redno posodobljeni). Zaradi zagotavljanja najboljše izkušnje vam svetujemo, da si namestite katerega od zimzelenih brskalnikov za mobilne naprave. Najboljša alternativa vašemu brskalniku je:

Zaupajte strokovnjakom - Izberite Vovko.